UTBILDNING

För att förstå vad psykisk hälsa handlar behöver vi ha tillgång till kunskap. Därför arbetar vi för att med kunskap främja den psykiska hälsan och förebygga psykisk ohälsa hos människor. Det är särskilt viktigt att öka toleransen i hur vi ser på psykisk sjukdom och ohälsa.  Genom kunskap och förebyggande åtgärder vi kan få en möjlighet till förändring med fler hälsosamma val i livet, både för oss själva och för andra.

Vi erbjuder kurser och föreläsningar om psykisk hälsa, psykiska sjukdomar och håller workshops om stressrelaterad ohälsa och förebyggande stresshantering. Vi vänder oss till privatpersoner, företag, till kliniskt behandlande personal och till patienter och deras anhöriga. Vi eftersträvar alltid en hög vetenskaplig nivå på våra föreläsningar.

Vi skräddarsyr gärna föreläsningar efter era behov och önskemål så varmt välkommen att kontakta oss för en diskussion.

  • Aktuella kurser:

Naturvaro – må bra med naturen. En kurs i stresshantering med naturen som redskap. 

Vi träffas vid 4 tillfällen för en stunds Naturvaro enligt metodiken för Shinrin Yoku/Skogsbad. Vi vandrar tillsammans och du får pröva olika stillsamma övningar i naturen. Vi går igenom grundläggande kunskaper om stress och stresshantering.

Är du nyfiken på hur du påverkas av naturen? Vill du lära dig mer om hur du kan stressa ner med naturvaro?

Kursstart: 10 november kl 10.00-12.30 FULLBOKAD!

NÄSTA KURSTART PLANERAS I MARS 2021. 

  • Aktuella event:

SKOGSBAD FÖR BARN OCH FÖRÄLDRAR

Skrylle naturreservat

Att skogsbada med barn är en lekfull och spännande upptäcktsfärd av våra sinnen. Vi bjuder in barn i åldrarna 4-7 år till en sensorisk upplevelse i naturen tillsammans med sina föräldrar. Under ett par timmar umgås vi med naturen och riktar vår nyfikenhet mot allt som finns att upptäcka. Vi låter kanske våra tankar vila i färgerna på fallande löv, doftar på den gröna mossan och lyssnar på prasslet från lövmattan under fötterna! 

Varmt välkomna att umgås med naturen på ett lite annorlunda sätt! 

NÄR: Lördag 5 december

TID: 13.30-15.30 (samling 13.15)

PRIS: 350 kr (för 1 vuxen med 1 barn).

ANMÄL TILL: karin.sjogren@edubrain.se. Skriv namn, ålder på barnet, telefonnummer. Endast föranmälan gäller, vi begränsar antal deltagare för att minska risken för coronasmitta. Anmälan gäller ett barn med en medföljande vuxen.